OIM a lansat Raportul Mondial privind Migraţia pentru anul 2018

În data de 30 noiembrie 2017, OIM a lansat Raportul Mondial privind Migraţia pentru anul 2018. Raportul evidenţiază variaţiunile de tip geografic, demografic şi politic care conturează o înţelegere mai nuanţată asupra fenomenului de migraţie la nivel global. Folosind date şi informaţii de actualitate bazate pe studii de specialitate în domeniul migrației, raportul permite realizarea unei analize corecte, care surprinde complexitatea fluxurilor migratorii şi dinamica acestora.

Read more...

Buletinul trimestrial RVAR Iulie - Septembrie 2017

În 2017 programul OIM de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) a asistat un număr de 55, 577 de migranţi să se repatrieze în ţările lor de origine.

În al treilea trimestru al anului 17, 450 de bărbaţi, femei şi copii din 95 de ţări gazdă au fost repatriaţi în 136 de ţări de origine. Mai multe detalii pot fi accesate în buletinul trimestrial pentru perioada Iulie – Septembrie 2017.

Attachments:
Download this file (AVRR-BULLETIN 2017-3.pdf)AVRR-BULLETIN 2017-3.pdf[ ]620 Kb

Raport RVAR 2017

2017 a fost, până acum, un an de evoluții semnificative pentru migrația internațională. Evenimentele din Europa și din țările învecinate din Marea Mediterană, dar și în America Centrală, Asia de Sud-Est și Africa au demonstrat încă o dată, prea des, într-un mod tragic, că mobilitatea umană este o caracteristică inevitabilă a lumii contemporane. Aceste evenimente au arătat, de asemenea, că migrația la nivel mondial a atins o amploare și o complexitate, că soluțiile eficiente pot fi formulate doar printr-un răspuns concertat între toate părțile implicate. În acest context, migrația de întoarcere a câștigat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda factorilor de decizie naționali și internaționali din întreaga lume, datorită impactului asupra țărilor gazdă, țărilor de tranzit, țărilor de origine și, bineînțeles, a migranților și a comunităților acestora. În 2017, programele de Repatriere Voluntar Asistată și Reintegrare (RVAR) au primit o recunoaștere politică reînnoită drept opțiune preferată de gestionare a migrației ilegale în cadrul unei abordări globale a gestionării fenomenului migrației.

Read more...

Raport informativ cu privire la programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată şi reintegrare (RVAR) 2017/II

Cifrele prezentate în acest buletin arată o scădere a numărului de beneficiari ai AVRR în primul semestru al anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Acest lucru se datorează în principal unui volum mai mic din Spațiul Economic European (SEE) și al Elveției.

Această scădere poate fi explicată printr-o combinație de factori structurali și contextuali, care variază de la o țară la alta:

Read more...

Raport anual 2015

În anul 2015, OIM România, prin proiectele derulate, a asistat peste 4000 de persoane. Persoane din state terte care au avut nevoie de consiliere si sprijin, cetateni care au aplicat pentru vize canadiene, migranti aflati ilegal in Romania si care au dorit sa se intoarca acasa, migranti refugiati aflati in tranzit in Romania sunt doar cateva dintre categoriile de migranti sprijiniti de OIM. 

Attachments:
Download this file (Raport 2015.pdf)Raport 2015.pdf[ ]4050 Kb