„România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă”

Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a inițiat pe 5 Iulie 2016 demersul consultativ organizat pe marginea obiectivelor și setului de măsuri economice din cadrul documentului „România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă” lansat pe 5 iulie la Palatul Parlamentului. Demersul se bucură de Înaltul patronaj al Președintelui României și de sprijinul Academiei Române și al Băncii Naționale a României.

Read more...

ACCESS: Raport evaluare de tip peer review

Raportul evaluării de tip peer review realizat în cadrul proiectului ACCESS este disponibil în limbile engleză și franceză. 

În baza acestui raport de evaluare, echipa de proiect a realizat un instrumentul de autoevaluare, disponibil pe pagina oficială a proiectului ACCESS: www.accessyouth.eu

Instrumentul de autoevaluare este un chestionar online, care permite tinerilor, lucrătorilor de tineret și factorilor de decizie, din diferite domenii, de a reflecta asupra proprilor practici şi a rezultatelor obţinute în urma vizitelor de lucru & evaluare de tip peer review, organizate în cadrul proiectului ACCESS. Acest instrument de autoevaluare poate fi utilizat în identificarea punctelor forte și a domeniilor de dezvoltare ulterioară, precum și pentru a evalua resursele propriilor organizatii și a structurilor care îmbunătățesc sau împiedică participarea politică a tinerilor.  

Read more...

Accesul străinilor cu ședere legală în România la servicii medicale

Acest material conține informații utile străinilor care nu au cetățenie română, cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European și nici cetățenia Confederației Elvețiene

Citește broșura și vei afla: (a) Ce este asigurarea socială de sănătate și cum te poți asigura? (b) Ce drepturi și ce obligații ai pe parcursul șederii în România din punct de vedere medical? (c) Cum pot avea acces la servicii medicale în România? (d) Care sunt documentele necesare pentru plata contribuției la sănătate? (e) Alte facilități. (f) Cine te poate îndruma - Datele de contact ale rețelei de 15 Centre de Informare și Consiliere pentru străini care oferă asistență străinilor cu ședere legală în România și a altor organizații neguvernamentale care oferă servicii străinilor. (g) Instituții specializate, cu profil medical unde poți solicita informații și ajutor din cele 15 orașe în care se află Centrele de Informare și Consiliere pentru străini.

Descarcă broșura în română - engleză

Repatrierea voluntară asistată și asistența de reintegrare

Doriți să aflați ce este repatrierea voluntară asistată? Dar alocația pentru reintegrare? Cum au folosit alți migranți sprijinul pentru reintegrare? Dacă da, vă invităm să citiți această broșură. 

Descarcă broșura în română - engleză

Accesul cetățenilor străini la sistemul de asigurări sociale și la sistemul juridic din România

Ești cetățean străin provenind dintr-o țară care nu este stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau al Confederației Elvețiene?

Informează-te și află care sunt drepturile și obligațiile tale privind accesul la sistemul de asigurări sociale și la sistemul juridic!

Citește broșura și vei afla:

1. Ce include sistemul asigurărilor sociale în România.

2. În ce condiții ai acces la sistemul asigurărilor sociale.

3. Ce drepturi și ce obligații ai pe parcursul șederii în România în ceea ce privește sistemul asigurărilor sociale.

4. Informații despre sistemul de asistență socială.

5. Informații despre sistemul juridic din România.

6. Cine te poate îndruma - Datele de contact ale Centrelor de Informare și Consiliere pentru Străini care oferă asistență străinilor cu ședere legală în România. 

Descarcă broșura în română - engleză